ua en ru

Правоохоронцям підвищать зарплати з лютого 2022 року, - Монастирський

Правоохоронцям підвищать зарплати з лютого 2022 року, - Монастирський Фото: міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Ольга Белей

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський анонсував підвищення зарплат правоохоронцям з лютого 2022 року. З них 1 млрд гривень отримає Національна поліція.

Про повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського в Facebook.

За словами міністра, через те, що в бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувалися точково, за рахунок ковидного фонду, в держбюджеті на 2022 рік передбачається підвищення зарплати правоохоронцям.

"Президент доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% вже з 1 лютого", - написав Денис Монастирський.

Він зазначив, що підвищення виплат стосується не тільки поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

"Зазначимо, кошти для такого підвищення заробітних плат нам вдалося отримати завдяки спецоперації "Акциз". Вона за моїм дорученням розпочата проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року", - уточнив глава МВС.

Він додав, що за листопад-грудень 2021 року це забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд гривень.

Глава МВС додав, що з лютого 2022 року буде відновлено право поліцейських і рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.