ua en ru

Правоохоронці затримали в Одесі партію опію-сирцю на 8 млн грн

Співробітники Одеського обласного управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками СБНОН Київського районного відділу міліції Одеси при спробі збуту наркотиків затримали 31-річного громадянина однієї з азіатських країн, у якого вилучено 4 кг опію-сирцю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Як з'ясували правоохоронці, наркосировину він придбав у себе на батьківщині за 30 тис. дол. та перевіз до Одеси на літаку. Вже в ході слідства затриманий розповів, що частину наркотиків він мав намір збути у Південній пальмірі по ціні 15 тис. дол. за 1 кг, а іншу частину в подальшому продати в одній з Північно-Американських країн. У результаті проведених заходів правоохоронцями не допущено виток у незаконний обіг біля 80 тис. доз розчину опію на суму понад 8 млн грн.

Підозрюваний затриманий. На даний момент проводяться подальші оперативно-розшукові заходи по встановленню всіх обставин і осіб, причетних до скоєння даного злочину.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів ) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в кінці травня Держмитслужба затримала контрабанду 9,5 кг героїну.