ua en ru

Правоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривень

Правоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривень Фото: поліція

Зловмисники, використовуючи підроблені документи, "отримували" майно для подальшого перепродажу 

Оперативники управління захисту економіки у м. Києві, працівники місцевої прокуратури та спецпризначенці КОРД затримали у Києві групу шахраїв, які заволоділи нерухомістю на 30 мільйонів гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зловмисники, на підставі підроблених документів про право власності, ухвал та постанов судів, а також паспортів громадян України привласнювали об'єкти нерухомості, яке в подальшому незаконно перепродавали.

Також вони надавали послуги по реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовувались для забезпечення функціонування конвертаційного центру.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

"Правоохоронці встановили, що до складу групи входили 3 особи: 30-річний громадянин Російської Федерації, а також 61-й та 42-й громадяни України. На даний час відомо, що аферисти заволоділи 200 об'єктами нерухомості, серед яких квартири громадян та нежитлові приміщення. За попередніми даними вартість незаконно переоформленого у власність майна становить понад 30 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Зловмисників затримали під час укладання неправомірних угод, одночасно було проведено санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та в офісі шахраїв.

"Правоохоронці вилучили 228 тисяч гривень, 7,8 тисяч доларів, понад 1 кілограм бурштину, а також підроблені документи. Крім того, вилучено документи про право власності на об’єкти нерухомості, техпаспорти на приміщення, акти незалежної оцінки приміщень та паспорти громадян України з вклеєними фотокартками. Також вилучено гербові печатки одного з райсудів столиці, місцевої ради, офшорної компанії та чисті бланки свідоцтв на право власності і бланки державних актів на право власності на земельні ділянки", - повідомляють у відомстві.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривеньПравоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривеньПравоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривеньПравоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривеньПравоохоронці затримали у Києві банду, яка заволоділа нерухомістю на 30 млн гривень

Фото: у Києві затримали квартирних шахраїв

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаївській обл. організатори мережі незаконного грального бізнесу намагалися підкупити прокурора.