ua en ru

Правоохоронці затримали двох "телефонних терористів" у Києві й Одесі

Правоохоронці затримали двох "телефонних терористів" у Києві й Одесі Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Затриманим доведеться компенсувати витрати установ, які зазнали збитків

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією затримали в Києві та Одесі двох "телефонних терористів", які неправдиво повідомляли про мінування житлових будинків. Про це повідомив прес-центр СБУ.

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який вирішив пожартувати та повідомив про мінування 9-ти поверхового житлового будинку в центрі столиці, з якого довелося евакуювати майже сто жителів.

В Одесі затримали раніше судимого чоловіка, який в стані алкогольного сп’яніння здійснив анонімне повідомлення про мінування однієї з квартир житлового будинку міста.

За обома фактами правоохоронці відкрили провадження за ч. 1. ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

"Жартівникам" доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від протиправних дій", - підкреслили в СБУ.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали трьох "телефонних терористів" у Миколаївській, Дніпропетровській й Запорізькій областях.