ua en ru

Правоохоронці викрили міжнародний канал торгівлі людьми

Правоохоронці викрили міжнародний канал торгівлі людьми Фото: арешт (flickr.com nab/ukr)

Двоє громадян України організовували переміщення жінок в Ізраїль

Оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно з співробітниками Національної поліції в Дніпропетровській області вчора, 20 липня, під час проведення оперативно-розшукових заходів викрили канал міжнародної торгівлі людьми. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Чоловік і жінка 1960 і 1968 року народження, жителі Запорізької області з метою надання сексуальних послуг організовували переміщення жінок у місто Хайфа (Ізраїль)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що набирали жінок з Дніпропетровської та Запорізької областей. Через оголошення в мережі Інтернет пропонували роботу в сфері надання ескорт-послуг.

Вікова категорія жінок від 18 до 35 років.

"Після оформлення усіх відповідних документів їх в подальшому жінок переправляли через аеропорти міста Запоріжжя, Харкова і Києва в Ізраїль. За кожну жертву зловмисники отримували від 500 до 1000 доларів", - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, на території Ізраїлю дівчат змушували надавати сексуальні послуги. Всі кошти, які були "зароблені" в сексуальному рабстві, забирали сутенери, а самі жертви не могли повернутися на батьківщину.

Повідомляється, що правоохоронці 20 липня провели вісім обшуків, у ході яких вилучили речові докази, які підтверджують факти злочинної діяльності і налагоджену "схему" торгівлі людьми.

Зловмисники затримані, в даний час тривають подальші слідчі заходи.

Організаторам злочину відповідно до частини 2 ст. 303 (проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцією) і частини 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

altaltaltalt

Фото: прикордонники спільно зі співробітниками Національної поліції викрили міжнародний канал торгівлі людьми (http://dpsu.gov.ua)

Нагадаємо, в аеропорту Львова прикордонники затримали організатора торгівлі людьми,, який намагався вивезти двох українок до Туреччини.