ua en ru

Правоохоронці викрили групу шахраїв, які заволоділи 2 млн гривень банківських коштів

Правоохоронці викрили групу шахраїв, які заволоділи 2 млн гривень банківських коштів Фото: поліція

Затримано чотирьох учасників злочинної групи, один з яких організатор

Правоохоронці викрили групу шахраїв в Одеській області, які заволоділи 2 млн гривень банківських коштів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту кіберполіції Національної поліції України в Facebook.

"Працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України задокументовано діяльність членів організованої злочинної групи із міжрегіональними зв’язками, причетних до вчинення злочинів з використанням банківської послуги для отримання готівки у банкоматах, які на теперішній час переховуються від слідства", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, правоохоронці встановили злочинну схема шахраїв, яка базувалась на вразливості та недосконалості банківської послуги. Так, зловмисники використовуючи банківські картки, відкриті на своє ім’я, незаконно отримували грошові кошти, проводивши одночасні операції з використанням одного й того ж таємного паролю та різних банкоматів розташованих на території м. Одеси.

"Усього зловмисниками було проведено понад 1100 шахрайських транзакцій в результаті яких вони заволоділи грошовими коштами у розмірі 2 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після обшуків було затримано чотирьох учасників злочинної групи, один з яких організатор, їм оголошено про підозру у скоєних ними злочинах за ч.3 та ч.4 ст. 190 КК України. Судом встановлено застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох зловмисників, інших двох поміщено під домашній арешт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України викрили схему привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах на відокремленому підрозділы НАЕК "Енергоатом" "Южно-Українська атомна електростанція".