ua en ru

Правоохоронці розслідують 46 кримінальних правопорушень, вчинених на території АР Крим, - ГПУ

Правоохоронці розслідують кримінальні правопорушення, вчинені на території АР Крим.

Правоохоронці розслідують кримінальні правопорушення, вчинені на території АР Крим. Зокрема, за період з 27 лютого по 10 березня 2014 р. до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 46 кримінальних правопорушень, вчинених на території АР Крим та міста Севастополь, з яких 35 розслідується органами внутрішніх справ, 6 - СБУ і 5 - слідчими органів прокуратури, йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Це кримінальні правопорушення, які насамперед стосуються злочинів проти держави. Найбільше порушень зареєстровано за ст. 341 Кримінального кодексу України - це захоплення або блокування адміністративних будівель. На сьогодні таких кримінальних правопорушень зареєстровано 17.

На даний час за перешкоджання професійній діяльності журналістів зареєстровано 5 злочинів.

Крім цього, Генпрокуратура прискіпливо відслідковує спроби незаконних призначень осіб на керівні посади у правоохоронних та силових структурах Криму з порушенням встановленого Конституцією та законами України порядку. Зокрема, стосовно незаконних призначень начальника головного управління СБУ в Криму П.А. Зими та начальника ГУ МВС в Криму С.В. Абісова, відносно яких відомості про кримінальні правопорушення за ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу України внесені до ЄРДР. На даний час готуються клопотання до суду про дозвіл на затримання вказаних осіб.

Крім того, сьогодні до ЄРДР внесено відомості про вчинення аналогічного злочину В.Мельниченком, який зголосився очолювати регіональне управління Держприкордонслужби, та ряду інших посадових осіб.