ua en ru

Правоохоронці проводять обшуки у мерії Полтави

Правоохоронці проводять обшуки у мерії Полтави Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Обшуки проходять у кабінетах секретаря міськради, мера та його заступника

Правоохоронці проводять обшуки у мерії Полтави. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання "Полтавщина".

"Поліція та Генпрокуратура проводять обшуки у кабінетах керівників Полтавської міськради та виконкому", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, обшуки проводяться у кабінетах секретаря міськради Оксани Деркач; міського голови Олександра Мамая; першого заступника мера Михайла Шевченка; заступника мера з питань ЖКГ Андрія Ляміна; заступника мера з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконкому міськради Наталії Сук.

Як зазначається, обшуки проводяться за ухвалою Печерського районного суду Києва, у якій вказано, що правоохоронцям дозволено обшукати будівлю на вул. Соборності, 36 - без вказання конкретних кабінетів.

"В ухвалі на обшук зазначено, що посадові особи Полтавської міськради протягом 2016-2017 років витрачали кошти на "Будгарант-7" та "УМБ-23". Розмір витрачених коштів та особи, причетні до цього, не вказані. Кримінальне провадження, в рамках якого проходять обшуки, було відкрито в квітні 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) викрила інтернет-провайдерів на маршрутизації трафіку до так званих Донецької й Луганської "народних республік", анексованого Криму та невизнаного Придністров'я.