ua en ru

Правоохоронці вилучили боєприпаси у жителя Слов'янська

Правоохоронці вилучили боєприпаси у жителя Слов'янська Фото: правоохоронці вилучили боєприпаси у жителя Слов'янська

Вилучене направлено на дослідження

Правоохоронці вилучили боєприпаси у жителя Слов'янська, зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Донецькій області.

Як повідомляється, співробітники карного розшуку Слов'янського міськвідділу міліції вилучили у 57-річного місцевого жителя 2 гранати РГД-5 з запалами та 60 набоїв калібром 7,62 мм.

"Співробітниками міліції була отримана оперативна інформація про те, що чоловік за місцем свого проживання незаконно зберігає боєприпаси. Правоохоронці негайно перевірили вказане повідомлення. І, як виявилося, встигли вчасно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правопорушник був затриманий у момент переїзду на нове місце проживання. Оперативники встановили, що чоловік проживає за рахунок тимчасових заробітків. Збираючи метал в селищі Семенівка, де в 2014 році велися активні бойові дії, правопорушник знайшов боєприпаси. З якою метою він зберігав знайдені гранати і патрони, належить встановити слідству.

"За цим фактом слідчим відділом Слов'янського МВ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці виявили схрон з боєприпасами поблизу лінії розмежування у Донецькій обл.