ua en ru

Уряд емірату Дубай виділить Dubai World 9,5 млрд дол.

Уряд емірату Дубай (ОАЕ) виділить інвесткомпанії Dubai World 9,5 млрд дол. для реструктуризації боргів. Всього Dubai World належить повернути кредиторам 23 млрд дол., і виплати можуть розтягнутися на п'ять-вісім років, повідомляє РБК daily.

У листопаді держхолдинг Dubai World опинився не в змозі обслуговувати свій борг і попросив кредиторів про шестимісячне відтермінування виплат по боргах девелоперскої "дочки" Nakheel PJSC на 3,5 млрд дол. Загроза дефолта Dubai World обвалила світові фондові індекси і породила побоювання про можливість другої хвилі кризи. Песимізму інвесторам тоді додало небажання уряду емірату надавати держгарантії по боргах компанії. Проте опісля чотири місяці влади були змушені змінити свою позицію.
Вчора Dubai World представив план реструктуризації заборгованості станом на 31 грудня 2009 року у розмірі 23,5 млрд дол. За підсумками узгодження деталей плану з координаційним комітетом, що представляє інтереси 97 кредиторів, було ухвалено рішення про погашення 8,9 млрд дол. зобов'язань фонду перед урядом Дубая шляхом випуску цінних паперів. Погашення боргу перед не пов'язаними з урядом кредиторами буде вироблено в повному обсязі двома траншами з терміном виплати від п'яти до восьми років. Ця частина заборгованості складає 14,6 млрд дол. Зі свого боку влада емірату підтримають плани реструктуризації Dubai World, надавши фінансування у розмірі 9,5 млрд дол. Ця сума, правда, включатиме 5,7 млрд дол., наданих раніше сусіднім еміратом Абу-Дабі. При цьому Dubai World отримає 1,5 млрд дол., а 8 млрд дол. отримає компанія Nakheel.