ua en ru

Уряд Японії посилить взаємодію з Центробанком

Уряд і Банк Японії посилять кооперацію і встановлять загальні цілі, прийнявши на себе зобов'язання перед ринками досягти їх. Про це сьогодні, 28 грудня, повідомив міністр економіки Японії Акіра Амарі, передає Reuters.

Японія може також заснувати приватно-державний фонд для контролю за ієною, повідомив Амарі журналістам.

Нещодавно обраний прем'єр-міністр Сіндзо Абе в середу призначив колишнього міністра торгівлі Амарі главою "штаб-квартири економічного відродження", в обов'язки якої входить відновлення економіки країни шляхом рефляційних заходів Абе.

Абе також очолить Раду економічної та бюджетної політики (CEPF) - консультативний орган, пріоритетами якого стануть макроекономічні показники.

У своїй передвиборній кампанії Ліберально-демократична партія Абе пообіцяла заснувати приватно-державний фонд, в якому будуть задіяні Міністерство фінансів, Банк Японії і приватний сектор. Цей фонд буде приймати різні заходи для підтримки сильної ієни, у тому числі придбання іноземних облігацій.

Абе, чия партія перемогла на парламентських виборах 16 грудня, закликав Банк Японії до встановлення інфляційного орієнтира на позначці 2%, що вдвічі вище цього рівня, і проведення "необмеженого" пом'якшення грошової політики для боротьби з інфляцією.

Також він пригрозив змінити закон про Банк Японії, якщо його вимоги не будуть виконані, що призвело до гарячих дебатів в Центробанку.

Читайте також: Новий уряд Японії перегляне плани щодо відмови від ядерної енергетики