ua en ru

Уряд Японії має намір збільшити кредитну лінію на 26 млрд дол. - до 130 млрд

Уряд Японії планує збільшити кредитну лінію до 10 трлн ієн (130 млрд дол.), щоб профінансувати закордонні придбання і енергетичні ресурси. Згідно з японським ЗМІ, у вівторок, 4 жовтня, прем'єр-міністр Японії Єсихіко Нода схвалив пропозицію правлячої демократичної партії збільшити кредитну лінію на 2 трлн ієн з 8 трлн ієн, заявлених у серпні, передає Reuters.

Дещо пізніше, джерело, близьке до справ держави, підтвердило, що Японія, швидше за все, збільшить кредитну лінію на 2 трлн ієн.

Уряд Японії третій раз використовує іноземні резерви для розширення кредитної лінії, також підсилюючи моніторинг валютних позицій фінансових інститутів у спробі обмежити зростання ієни.

Зміцнення ієни в період турбулентності фінансових ринків, коли інвестори переводять вкладення в безпечні активи більш ліквідного японського ринку, становить велику головний біль для Ноди і його кабінету міністрів.

Минулого тижня Японія оголосила про збільшення обсягу фонду для інтервенцій на валютному ринку і заявила, що продовжить відстежувати позиції трейдерів на ринку валют в найближчі два місяці.