ua en ru

Уряд виділить 765 млн гривень на розвиток інфраструктури в регіонах

Уряд виділить 765 млн гривень на розвиток інфраструктури в регіонах Фото: Кабінет міністрів України (kmu.gov.ua)

Кошти будуть виділені в рамках держпрограми фінансування інфраструктурних проектів

Кабінет Міністрів України готовий виділити перший транш у 765 млн гривень на фінансування інфраструктурних проектів у регіонах. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

"Сьогодні ми приймемо рішення про Державний фонд регіонального розвитку, який є інструментом політики держави в цій сфері, для реалізації самих необхідних інфраструктурних проектів у регіонах. Зараз починаємо перший етап - 765 млн гривень, але найближчим часом будуть нові рішення", - сказав глава уряду.

За його словами, всього на фінансування розвитку регіональної інфраструктури буде спрямовано 3,5 млрд гривень.

Він повідомив, що за пропозицією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, кошти підуть на більш 100 об'єктів по всій країні. Зокрема, понад 19 млн гривень спрямують на будівництво обласного перинатального центру у Волинській області, 54 млн гривень - на офтальмологічну лікарню Дніпропетровської обласної клінічної лікарні, 23 млн гривень - на Полтавський клінічний кардіологічний диспансер, майже 2 млн гривень - на будівництво школи в Івано-Франківській області, 21 млн гривень - на школу в Рівненській області, а також 5,5 млн гривень - на загальноосвітню школу у Тернопільській області

Нагадаємо, в Кабміні анонсували звіт правління "Укрзалізниці".