ua en ru

Уряд вніс зміни до порядку направлення дітей на відпочинок за рахунок держбюджету

Уряд вніс зміни до порядку направлення дітей на відпочинок за рахунок держбюджету Фото: будівля Кабміну (РБК-Україна)

Право на відпочинок за рахунок держбюджету в першочерговому порядку отримали діти з населених пунктів поблизу лінії розмежування на Донбасі

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету. Копія відповідного документа є у розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з документом, право на відпочинок за рахунок держбюджету крім дітей-сиріт, дітей учасників бойових дій, дітей, один з батьків яких загинув на акціях масового протесту, і дітей переселенців, тепер мають діти, які проживають поблизу лінії розмежування на Донбасі; рідні та прийомні діти батьків-вихователів з будинків сімейного типу; діти з інвалідністю, а також діти з багатодітних сімей та ін.

Крім того, діти з інвалідністю, діти, які проживають в населених пунктах поблизу лінії розмежування на Донбасі, і діти, які перебувають на обліку у зв'язку з важкими життєвими обставинами, тепер мають право на відпочинок за рахунок держбюджету в першочерговому порядку.

Фото: проект документа

Фото: пояснювальна записка

Фото: порівняльна таблиця

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ в 2017 році зафіксувала поранення або загибель понад 40 дітей на Донбасі.