ua en ru

Уряд внесе зміни в Закон "Про прокуратуру" до кінця березня

Уряд внесе зміни в Закон "Про прокуратуру" до кінця березня Фото: Міжнародний валютний фонд

Влада визнає перед МВФ затримку в створенні спеціалізованого підрозділу антикорупційної прокуратури

Влада України має намір внести зміни в Закон України "Про прокуратуру" до кінця березня 2016 року. Про це йдеться в оновленому у січні 2016 року проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, яким володіє редакція РБК-Україна.

У матеріалі йдеться про те, що країна визнає невиконання одного (двох) структурних "маяків", які передбачали створення спеціального підрозділу антикорупційної прокуратури за розслідуванням НАБ.

Щоб подолати затримку в створенні спеціалізованого підрозділу антикорупційної прокуратури для нагляду і розслідувань НАБ, планується призначити керівника антикорупційної прокуратури та двох заступників.

"Ми будемо здійснювати подальші удосконалення, забезпечуючи при цьому справедливі і збалансовані принципи відбору на майбутнє шляхом внесення змін в Закон України "Про прокуратуру" до кінця березня 2016 року", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард назвала конструктивним розмову з президентом України Петром Порошенком щодо обговорення її жорсткого заяви про ситуацію в Україні.