ua en ru

Уряд Великобританії готує таємний план "сірого" Brexit

Уряд Великобританії готує таємний план "сірого" Brexit Фото: уряд Великобританії планує "сірий" Brexit

Він має допомогти країні уникнути радикального сценарію виходу з Євросоюзу

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей схвалила складання таємного плану для так званого "сірого" Brexit, який має допомогти Сполученому Королівству уникнути радикального сценарію виходу з Європейського Союзу. Про це з посиланням на джерела в британському уряді повідомляє The Sunday Times.

Передбачається, що цей план має задовольнити вимоги і прихильників виходу з Євросоюзу, і його противників. За словами співрозмовників газети, британський секретар щодо виходу з ЄС Девід Девіс, а також канцлер казначейсва Філіп Хаммонд сформували "невелику групу", покликану зробити так, щоб "важкого виходу" Великобританії з Євросоюзу можна було уникнути.

Нині мова йде про те, щоб ввести виплати в ЄС за "певні блага", які може надати Брюссель, замість того, щоб робити "виплати на загальних підставах", відзначили співрозмовники видання.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Сполученого Королівства Борис Джонсон заявив, що Великобританія може фінансувати деякі спільні з Європейським Союзом програми після виходу з нього.