ua en ru

Британія може продовжити фінансування деяких проектів з ЄС після Brexit

Британія може продовжити фінансування деяких проектів з ЄС після Brexit Фото: міністр закордонних справ Сполученого Королівства Борис Джонсон

Однак уряд країни вирішив повернути під контроль кошти Британії в Брюсселі

Британія може фінансувати деякі спільні з Європейським союзом програми після виходу з нього. Про це заявив міністр закордонних справ Сполученого Королівства Борис Джонсон, передає Reuters.

Проте країна має намір повернути під свій контроль кошти, спрямовані в Брюссель, і не буде більше перераховувати туди великі суми грошей.

Джонсон вважає, що співпраця з ЄС за деякими напрямками може бути гарною ідеєю, у тому числі якщо ця участь передбачатиме фінансування проектів.

Раніше міністр з питання виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс запропонував Британії зробити внесок до бюджету ЄС, щоб отримати доступ до єдиного ринку блоку, який налічує 500 млн споживачів. Такий варіант був запропонований із метою розвіяти страхи, що розрив із блоком буде надто важким для країни.

Проте Джонсон не підтвердив, що такої ж думки дотримується весь уряд. За його словами, в міністерстві існують різні позиції з приводу того, чи варто Британії платити ЄС за доступ до ринку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бюджет Британії втратить 150 млрд доларів через Brexit.