ua en ru

Кабмін удвічі підвищив часткову компенсацію відсотків за кредитами для аграріїв

Кабмін удвічі підвищив часткову компенсацію відсотків за кредитами для аграріїв Фото: поле (Pixabаy)

На реалізацію програми держпідтримки суб'єктів АПК буде виділено 300 млн гривень

На засіданні уряду 12 липня було прийнято постанову, якою внесено зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі (АПК) шляхом здешевлення кредитів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"В рамках реалізації програм держпідтримки був вдосконалений механізм здешевлення кредитів. Зокрема, вдвічі збільшено розмір часткової компенсації відсоткової ставки для малих і середніх аграро-позичальників. В цьому році на цю програму передбачено 300 млн гривень ", - сказав перший заступник Мінагрополітики Максим Мартинюк, коментуючи рішення уряду.

Повідомляється, що прийнятий документ вдосконалює механізм надання державної підтримки суб'єктам АПК шляхом часткової компенсації відсоткової ставки за залученими у банках кредитами.

Зазначено, що досі часткова компенсація за кредитами становила 50% від облікової ставки НБУ. Внесено зміни збільшують таку компенсацію вдвічі (100% облікової ставки НБУ) для малих та середніх агровиробників і тих, хто вирощує і розводить велику рогату худобу.

За даними Мінагрополітики, для позичальників, які мають чистий дохід від реалізації продукції в 10 млн гривень і позичальників, що провадять діяльність з вирощування та розведення великої рогатої худоби компенсація за кредитами становитиме 12,5% облікової ставки НБУ.

Також для інших позичальників компенсація за кредитами становитиме 50% облікової ставки НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в червні під час засідання Кабінету міністрів України Гройсман констатував швидке зростання аграрної сфери української економіки.