ua en ru

Уряд у 2011 р. виділить на іпотечні кредити 1 млрд грн.. - М.Азаров

Уряд в 2011 році виділить на будівельні іпотечні кредити 1 млрд грн. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд з Національним банком розробить механізм цільового кредитування спорудження соціального житла за значно нижчими, ніж на ринку кредитними ставками. Уряд поточного року виділяє на будівельні іпотечні кредити близько 1 млрд грн., а наступного року ми виділимо вже 10 млрд грн", - сказав М.Азаров.
Він зазначив, що ці гроші підуть на компенсації відсоткових ставок по кредитам. Прем'єр-міністр наголосив, що Мінекономрозвитку внесе на розгляд уряду концепцію державної цільової соціальної програми забезпечення житлом "Своя квартира" на 2011-2025 рр.

"Через тиждень ми з будівельниками розглянемо їх пропозиції щодо вдосконалення містобудівного законодавства, оподаткування будівельної галузі, вирішення питань спрощеного виділення земельних ділянок", - сказав М.Азаров.
Прем'єр-міністр повідомив, що уряд домовився з асоціаціями будівельників про те, що вони обмежать свою рентабельність. Він зазначив, що учасники ринку створили конфедерацію будівельників України з постійним представником в уряді України.