ua en ru

Уряд затвердив розмір виплат разової грошової допомоги до 9 травня

Уряд затвердив розмір виплат разової грошової допомоги до 9 травня Фото: уряд затвердив розмір виплат разової грошової допомоги до 9 травня

Планується виділити разову допомогу інвалідам та ветеранам війни до 5 травня

Кабінет міністрів України затвердив розмір виплат разової грошової допомоги до 9 травня. Відповідне рішення було схвалене сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідно до рішення планується виділити разові розміри допомоги інвалідам та ветеранам війни до 5 травня.

Так, інвалідам війни 1 групи планується виплатити біля 3 тисяч гривень разової допомоги, інвалідам 2 групи - 2,6 тисяч гривень, 3 групи - 2,3 тисяч гривень, учасникам бойових дій - 920 гривень, особам, які мають особливі заслуги перед державою - 2,9 тисяч гривень.

Крім того, членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге уряд виділить 465 гривень, а учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 170 гривень.

Зазначається, що у 2016 році розмір виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у порівнянні з 2015 роком збільшено на 5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив концепцію військово-патріотичного виховання молоді.