ua en ru

Уряд затвердив проект нової підстанції в Луганській області

Уряд затвердив проект нової підстанції в Луганській області Ілюстративне фото (РБК-Україна)

На будівництво підстанції "Кремінська" виділять майже 1,7 млрд гривень

Кабінет міністрів України затвердив проект будівництва підстанції "Кремінська" в Луганській області. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Повідомляється, що загальна вартість будівництва складатиме 1,677 млрд гривень (у цінах на кінець 2017), а саме зведення підстанції займе рік. Зазначимо, на цю підстанцію будуть заходити лінії електропередач 500 кВ "Донська-Донбаська" та 220 кВ "Кремінська-Ювілейна".

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, в травні Кабмін виділив ділянку для будівництва цієї підстанції. Будівництво підстанції обумовлено тим, що в результаті бойових дій на Донбасі пошкоджено багато електроенергетичних об'єктів, що призвело до істотного зниження надійності електропостачання споживачів Луганської області.

У липні уряд затвердив реконструкцію підстанції та будівництво ЛЕП під Києвом. Мова йде про реконструкцію ПС 750 кВ "Київська" та будівництво ліній електропередач в Київській області протяжністю майже 70 км. Роботи на цих об'єктах проходять за фінансування ЄБРР та ЄІБ, загальна вартість становить 2,5 млрд гривень.