ua en ru

Уряд затвердив порядок тимчасової підтримки ТЕЦ

Уряд затвердив порядок тимчасової підтримки ТЕЦ Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Передбачається, що підтримка ТЕЦ буде сприяти зниженню собівартості енергії

Кабінет міністрів України затвердив порядок тимчасової підтримки комбінованого виробництва електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях (ТЕЦ). Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, згідно з законом про ринок електричної енергії, Кабмін для забезпечення надійного і безперебійного централізованого теплопостачання може приймати рішення про тимчасову підтримку виробників, які здійснюють комбіноване виробництво електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях (ТЕЦ) для проведення їх реконструкції та / або модернізації

Тимчасова підтримка ТЕЦ на проведення реконструкції та / або модернізації надається для підвищення ефективності комбінованого виробництва електричної і теплової енергії, яке передбачає, зокрема, підвищення надійності та економічності роботи основних фондів (генеруючого і допоміжного обладнання виробників електричної і теплової енергії). А також для сприяння ринковій інтеграції, виконанню екологічних заходів, які спрямовані на зниження негативного впливу забруднюючих речовин на навколишнє середовище.

Це дозволить забезпечити соціально-економічну стабільність і якість життя населення, шляхом збереження систем централізованого опалення. Затвердження порядку підтримки ТЕЦ буде сприяти зниженню собівартості виробництва теплової і електричної енергії для кінцевого споживача, забезпечить конкурентоспроможність ТЕЦ на новому ринку електричної енергії, а також надійне і безперебійне теплопостачання населення.

Фото: порядок тимчасової підтримки ТЕЦ

Нагадаємо, раніше Кабмін врегулював процедуру розрахунку за вироблене "не з газу" тепло.