ua en ru

Уряд затвердив порядок фінансування проекту "Циклон-4"

Кабінет міністрів України (Кабмін) на засіданні 16 лютого 2011 року відповідною постановою затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для обслуговування кредитів, залучених для реалізації проектів "Циклон-4" та "Створення Національної супутникової системи зв'язку". Цю інформацію повідомляє прес-служба Кабміну.
Порядок визначає механізм використання у 2011 році державних коштів за програмою "Обслуговування кредитів, залучених для реалізації проектів "Циклон-4" та "створення Національної супутникової програми зв'язку".
Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державне космічне агентство. Одержувачем коштів для реалізації проекту "Циклон-4" є ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" (Дніпропетровськ), а для реалізації проекту "Створення Національної супутникової системи зв'язку" - ДП "Укркосмос" (Київ).
Порядок передбачає, що у процесі реалізації проекту "Циклон-4" за рахунок бюджетних коштів сплачується різниця між сумою відсотків, нарахованих за користування кредитними ресурсами відповідно до умов договору, укладеного 18 листопада 2004 р. між Конструкторським бюро і лондонською філією банку Credit Suisse First Boston International, та інших платежів, пов'язаних з обслуговуванням кредитних ресурсів, і сумою доходів, отриманих Конструкторським бюро від розміщення в установах банків тимчасово вільних кредитних ресурсів на депозитних рахунках (далі - розміщені кредитні кошти) станом на 5 травня і 5 листопада.
Водночас, у процесі реалізації проекту "Створення Національної супутникової системи зв'язку" за рахунок бюджетних коштів здійснюються платежі з обслуговування кредиту, залученого для фінансування робіт із створення Національної супутникової системи зв'язку відповідно до умов договору, укладеного 15 грудня 2009 р. між державним підприємством "Укркосмос" і Канадською експортною агенцією.
Виконання документу дає можливість визначити механізм державної підтримки реалізації проектів у реальному секторі економіки.

"Циклон-4" - проект українського космічного ракетного комплексу, куди будуть входити ракета-носій (РН) "Циклон-4" і наземний комплекс, що забезпечує проведення на космодромі робіт з підготовки та запуску РН і корисного навантаження.