ua en ru

Уряд України планує придбати тренажери для підготовки пілотів для Airbus та Boeing, - Колесніков

Уряд України планує придбати тренажери для підготовки персоналу, що експлуатуватиме Airbus та Boeing. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков сьогодні, 26 липня 2011 року, під час урочистого відкриття нової злітно-посадкової смуги аеропорту "Донецьк", повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Робота з персоналом - одна з найважливіших складових будь-якого процесу", - сказав Борис Колесніков. Відтак, за його словами, підготовка фахівців, які працюватимуть в українських аеропортах, здійснюватиметься більш ретельно, зокрема, щодо здобуття ними практичних навичок та навчання іноземним мовам.
За словами віце-прем'єр-міністра України, нині найбільш актуальне питання щодо підготовки фахівців авіаційної галузі. "У вересні спільно з Міноборони ми проведемо круглий стіл в одному з авіаційних університетів України. Ми запросимо до участі ректорів усіх провідних навчальних закладів авіаційного профілю України, щоб обговорити питання якісної підготовки пілотів", - зазначив він.
"ДП "Антонов" розробило комплексний тренажер найвищого рівня D для підготовки льотно-технічного персоналу, що експлуатуватиме літак Ан-148. Вже зараз на ньому мають змогу навчатися українські фахівці. Держава також має намір придбати тренажери для підготовки персоналу, що експлуатуватиме Airbus та Boeing, - тож українська молодь зможе навчатися управляти сучасними літаками в Україні. Ми працюємо над цим питанням", - повідомив Борис Колесніков.