ua en ru

Уряд України диверсифікує ринки для експорту молочної продукції, - Хорошковський

Уряд України диверсифікує ринки для експорту молочної продукції. Про це під час
"години уряду" у Верховній Раді України заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Наразі Україна постачає свої сири до 16 країн... І є тенденція збільшення експорту м'ясо-молочної продукції. Найбільшу частку у експорті молочної продукції становлять саме сири, і тому ми робимо усе можливе, щоб диверсифікувати і розширити ринки для постачання нашої продукції", - зазначив перший віце-прем'єр.

За словами Хорошковського, традиційними ринками залишаються країни СНД, але Україна веде активні переговори з іншими країнами.

"З метою сприяння і збільшення виробництва вітчизняної продукції, Мінагрополітики приймає активну участь в опрацюванні питання щодо доступу на ринки Сербії, Боснії і Герцеговини, Алжиру, Ємену, Лаосу, Чорногорії. Також Україна веде переговори щодо збільшення доставки своєї продукції і доцільності укладання угод про вільну торгівлю з Туреччиною, Сербією, Сінгапуром, Ізраілем, Марокко... Це дозволить полегшити просування сільськогосподарської продукції на ці ринки", - додав Хорошковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що дослідження з метою визначення якості українських сирів показало, що в усіх партіях продукції, виготовлених в Україні, не виявлено рослинних олій.