ua en ru

Уряд США готує контрзаходи на кібератаки з боку Росії

Уряд США готує контрзаходи на кібератаки з боку Росії Фото: Кіртсен Нільсен (twitter.com-SecNielsen)

США має цілий спектр варіантів відповідей на кібератаки - як відкритих, так і таємних

Уряд Сполучених Штатів Америки (США) працює над тим, аби "дати відсіч" усім, хто атакує Америку у кіберпросторі. США розглядає усі можливі варіанти відповіді на кібератаки, зокрема і з боку Росії, сказала міністр внутрішньої безпеки США Кіртсен Нільсен, передає "Голос Америки".

"Два роки тому уряд Росії вдався до нахабної, багатогранної кампанії впливу, яка була покликана підірвати довіру громадськості до нашого демократичного процесу загалом та до виборів зокрема. Ця кампанія включала шпигунство, оприлюднення викраденої інформації, кібервтручання у системи реєстрації виборців, онлайн пропаганду. Ми не можемо дозволити цьому повторитись і саме тому Міністерство внутрішньої безпеки США обрало агресивний підхід, щоб захистити нашу інфраструктуру виборів", - заявила Нільсен.

За її словами, США має цілий спектр варіантів відповідей на кібератаки - як відкритих, так і таємних.

"І ми використаємо їх усі, щоб викрити зловмисні дії, покарати за них та недопустити майбутніх ворожих заходів у кіберпросторі", - заявила міністр.

Вона також заявила, що її відомство та президент США Дональд Трамп докладають усіх зусиль, аби не допустити нових втручань у вибори з боку Росії чи інших країн.

"Маю новини для противників Америки: втручання більше не лишатиметься без наслідків. Ми не будемо терпіти крадіжок нашої інформації, даних, інновацій та ресурсів. І ми не потерпимо втручання, яке націлене у саме серце нашої демократії", - додала Нільсен.

Нагадаємо, нещодавно Велика Британія і Сполучені Штати оприлюднили спільну заяву про кіберактивність, що проводиться урядом Росії. Повідомляється, що цілями кібератак є урядові та приватні організації і постачальники інтернет-послуг, які підтримують ці сектори.