ua en ru

Уряд погодив фінансовий план "Центренерго" на 2018 рік

Уряд погодив фінансовий план "Центренерго" на 2018 рік Фото: Кабмін затвердив фінплан "Центренерго" на 2018 рік (Міністерство енергетики та вугільної промисловості України)

План був погоджений без обговорення

Кабінет міністрів на засіданні у середу затвердив фінансовий план енергогенеруючої компанії "Центренерго", 78,289% у статутному капіталі якої належить державі. Уряд погодив фінплан без обговорення, передає кореспондент РБК-Україна.

Фінансовий план передбачає чистий прибуток компанії в наступному році в розмірі 177,4 млн гривень. Тоді як прогнозний показник прибутку на 2017 рік становить 118,9 млн гривень.

Чистий дохід компанії повинен зрости на 22% в порівнянні з планом на 2017 рік, досягнувши 16,6 млрд гривень. Валовий прибуток збільшиться на 41% - до 906,1 млрд гривень.

Як випливає з пояснювальної записки до фінплану, дохід збільшиться у зв'язку із зростанням тарифу для фактичних розрахунків за електроенергію і теплоенергію на 2,038 млрд гривень, а також за рахунок збільшення корисного відпуску електроенергії (без втрат при передачі споживачу) і зменшення обсягу реалізованої теплоенергії на 939,2 млн гривень.

Відзначимо, в склад "Центренерго" входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська. Їх сумарна потужність становить 7690 МВт, що дорівнює близько 14% від загальної встановленої потужності електростанцій в країні. "Центренерго" знаходиться в списку компаній, що підлягають приватизації.

Нагадаємо, раніше профільний комітет кабінету міністрів затвердив фінансові плани "Одеського припортового заводу" і ПАТ "Центренерго" на 2018 рік.