ua en ru

Уряд Швейцарії надав Україні близько 262,6 млн грн фіндопомоги

Швейцарський уряд надав Україні 20 млн швейцарських франків (близько 262,6 млн грн за курсом НБУ) та готовий до подальшого розширення технічної допомоги.

Швейцарський уряд надав Україні 20 млн швейцарських франків (близько 262,6 млн грн за курсом НБУ) та готовий до подальшого розширення технічної допомоги. Про це сьогодні під час зустрічі з головою НБУ Степаном Кубівим в рамках Щорічних зборів ради керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку повідомила глава делегації Швейцарії Беатриса Мазер-Маллор, передає прес-служба Національного банку України.

Як зазначають у НБУ, Беатриса Мазер-Маллор запевнила представників української делегації в політичній підтримці українських урядових ініціатив щодо реформ у фінансовому та інших секторах економіки України та у фінансовій - шляхом надання нашій державі допомоги в розмірі 20 млн швейцарських франків. Також вона повідомила про подальше розширення технічної допомоги і додаткове використання фінансових ресурсів, що спрямовуватимуться на розвиток аграрного та енергетичного секторів, малого й середнього бізнесу України.

Крім того, за словами Беатриси Мазер-Маллор, Швейцарія в рамках співробітництва за програмою Stolen Assets Recovery (STAR) і надалі вживатиме заходів щодо недопущення вивезення з України та забезпечення повернення в країну незаконно привласнених українських активів.

Також швейцарська сторона запропонувала створити донорський (трастовий) фонд в рамках активної співпраці зі стратегічними партнерами та підтримки ЄБРР економічних реформ в Україні.