ua en ru

Уряд сьогодні розгляне питання про введення квот на експорт зернових, - Б.Колесніков

Уряд сьогодні розгляне питання про введення квот на експорт зернових. Про це повідомив віце-прем'єр Борис Колесніков, пише видання "Комерсант-Україна".
Крім того, віце-прем'єр з питань агропромислового комплексу Віктор Слаута повідомив виданню, що продовольча пшениця користується великим попитом, ціни на неї знову ростуть.
"Продовольча пшениця користується великим попитом, ціни на неї знову ростуть. Ми повинні захистити внутрішній ринок, як це роблять всі країни", - заявив В.Слаута і додав, що введення квот на експорт дозволить операторам внутрішнього ринку і пекарям закуповувати зерно за прийнятними цінами .
Не виключено, що уряд прийме рішення продавати квоти на аукціонах, повідомив у п'ятницю Б.Колесніков на саміті "Ялтинська європейська стратегія". Він уточнив, що обговорював це питання на зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. У той же час В.Слаута вважає, що в цьому випадку експортери постараються перекласти витрати на сільгоспвиробників, змушуючи їх знижувати вартість зерна.