ua en ru

Уряд розглядає п'ять можливих джерел фінансування ремонту доріг в Україні, - Прасолов

Уряд розглядає п'ять можливих джерел фінансування приведення доріг у порядок. Про це сьогодні повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає кореспондент РБК-Україна.

«Зараз є велика проблема в нашій країні - це дороги. І завжди важливий питання за рахунок яких джерел ми можемо ці дороги ремонтувати», - зазначив Прасолов.

Він підкреслив, що підвищення акцизу на бензин це лише один з п'яти варіантів вирішення проблеми фінансування, які обговорюються в уряді. «Ми чудово розуміємо, що якщо ми не знайдемо джерело фінансування (при тому не обов'язково підвищення акцизу, є різні джерела фінансування, ми їх теж обговорюємо, їх щонайменше п'ять), то ми просто не зможемо вирішити проблему поганих доріг», - підкреслив міністр.

За його словами, можливими джерелами фінансування ремонту доріг в Україні можуть стати кошти міжнародних фінансових організацій і приватних інвесторів. Крім того, не виключено будівництво деяких транзитних доріг на умовах концесії.

Також Прасолов повідомив, що по території країни планується встановлення станцій по зважуванню транспорту, для виявлення перевізників, які порушують вимоги щодо максимальної маси вантажу. «У нас їздять фури вагою, як невеликий вагон, їм рейки потрібні, а вони їздять по наших дорогах. У зв'язку з цим один із заходів щодо поліпшення якості доріг полягає в тому, що в Україні буде зростати кількість вагових, які по ходу руху автомобілів будуть їх зважувати, для того щоб при порушенні норм штрафувати», - пояснив міністр.

Він також не виключив можливості посилювання штрафів за порушення вимог до маси вантажу. «Зараз до речі штрафи такі смішні, що не несуть ніякого карального ефекту. І тут позиція деякі міністрів полягає в тому, що штрафи потрібно посилювати, щоб люди не возили вантажів більше, ніж це належить», - резюмував глава МЕРТ.