ua en ru

Уряд продовжив проект електронних аукціонів для імпортерів озоноруйнівних речовин

Уряд продовжив проект електронних аукціонів для імпортерів озоноруйнівних речовин Фото: уряд України (kmu.gov.ua)

Рішення запустити в Україні цей проект уряд ухвалив минулого року

Дію пілотного проекту електронних аукціонів з розподілу часток щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин буде продовжено до кінця року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні сьогодні, 25 квітня.

Як пояснили в Мінприроди, це "...мінімізує корупційні ризики під час розподілу щорічної квоти та втручання органів влади у діяльність суб’єктів господарювання, а також забезпечить належне виконання міжнародних зобов’язань України за Монреальським протоколом про речовини, що руйнують озоновий шар".

У Міністерстві екології нагадують, що рішення запустити в Україні цей проект уряд ухвалив минулого року. Його метою було дати змогу учасникам ринку озоноруйнівних речовин адаптуватися до нового механізму розподілу часток щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин через електронні аукціони.

"Таким чином суб'єкти господарювання отримали можливість в режимі електронних торгів придбати частки національної квоти за кінцевою вартістю лотів, що формується відповідно до пропозицій учасників без встановлення її мінімальної суми", - додають у відомстві.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що уряд запропонує Раді схвалити Cтратегію екологічної політики до 2030 року.