ua en ru

Уряд ухвалив пакет рішень для спрощення умов ведення бізнесу

Уряд ухвалив пакет рішень для спрощення умов ведення бізнесу Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

В Україні впроваджують ризик-орієнтований підхід у діяльності інспекцій

Кабінет міністрів України на засіданні 10 травня прийняв пакет рішень, спрямованих на спрощення умов ведення бізнесу. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, в Україні впроваджується ризик-орієнтований підхід у діяльності інспекційних органів. За словами першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва, на сьогодні 99% перевірок бізнесу фіксують порушення через те, що діяльність інспекторів спрямована на застосування санкцій.

Очікується, що реалізація ризик-орієнтованого підходу створить аналітичну систему, яка буде функціонувати на основі достовірної і детальної інформації. Дана система підвищить точність оцінки ступеня ризику бізнесу і дозволить фокусуватися на перевірках найбільш ризикових підприємств.

Крім того, уряд прийняв Концепцію реформи інституту саморегулювання в Україні, яка фактично дає старт становленню єдиної державної політики щодо саморегулювання. До того ж Кабмін скасував низку актів, щоб знизити навантаження на підприємства роздрібної торгівлі алкогольними напоями, торгівлі нафтопродуктами та ремонту побутової техніки в частині використання печаток.

Фото: Концепція реформи інституту саморегулювання

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив заходи для реалізації стратегії розвитку малого та середнього бізнесу.