ua en ru

Уряд поняття не має, що таке справжні реформи, - Рабінович

Уряд поняття не має, що таке справжні реформи, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що Європу треба будувати в Україні

Заради чергового кредиту від Міжнародного валютного фонду уряд може підняти комунальні тарифи ще на 4,5-5%, хоча раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що підвищень більше не буде. Про це заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

"Брехуни у владі просто заплуталася в тому, що обіцяли народу України не підвищувати комунальні тарифи. Раніше прем'єр Гройсман заявив, що вони підвищуються в останній раз. Він твердо запевняв нас у цьому. Тепер же міністр Данилюк, який веде переговори з МВФ, заявляє, що Міжнародний валютний фонд вимагає підвищити тарифи ще на 19%. В результаті Кабмін все одно підвищить тарифи на 4,5-5%, щоб МВФ знову дав черговий кредит. Уряд залякує народ розривом відносин з МВФ, що нібито підірве нашу економіку. Виходить, що владі необхідно або розірвати відносини з МВФ, або з народом України. Очевидно ж, що чергового підняття тарифів люди просто не витримають – нехай уряд визначиться: рвати з МВФ чи рвати з народом України!", - сказав Рабінович.

Він також підкреслив, що "в той час, як Україна продовжує повноцінно торгувати з Російською Федерацією, вугілля влада воліє купувати на іншому кінці планети – в США, тим самим підвищуючи комунальні тарифи для населення на 80%".

"Непослідовність і жадібність уряду затьмарюють розум. Наприклад, після того як в Україні знизився видобуток коксівного вугілля, влада вирішила закуповувати його в США. В результаті маржа на перевезення закладається у вищезазначені тарифи, які піднімають на 80%. У той же час, показники торгівлі з РФ зросли у 5 разів за останні 4 роки. В цьому році ми фіксуємо рекордний приплив інвестицій з Росії. Чому ж влада вирішила закуповувати вугілля на іншому кінці планети, якщо ми повноцінно торгуємо з Росією? Чому цей антинародний уряд вирішив, що доцільніше забрати останній шматок хліба у власних громадян, піднімаючи тарифи для населення?", - заявив нардеп.

На його думку, "нинішня влада поняття не має, як проводити реальні реформи в Україні для того, щоб перетворити країну в цивілізовану державу з розвиненою економікою".

"Я зараз, готуючи економічну програму партії "За життя" та звіряючи її з багатьма фахівцями, зустрічаюся з найвизначнішими економістами і бізнесменами світу, багато вивчаю досвід виходу з кризи країн Близького Сходу, Латинської Америки, інших країн, систему роботи МВФ. І я тепер розумію, що нинішня влада поняття не має, як проводити реальні реформи в Україні. Те, що вони роблять, не має ніякого відношення до перетворення нашої країни в цивілізовану державу з розвиненою економікою. Треба не підвищувати тарифи, а купівельну спроможність населення, треба звільняти бізнес, треба давати молоді надію на майбутнє, а літнім людям гідну старість, треба будувати Європу в Україні, перетворювати країну в сильну, нейтральну, незалежну, на "Швейцарію Східної Європи", – резюмував Рабінович.