ua en ru

Уряд планує збільшити капітал "Родовід банку" на 3,95 млрд і "Ощадбанку" на 604 млн грн

Уряд, на сьогоднішньому засіданні, планує не тільки збільшити капітал "Родовід банку" держоблігаціями на 3,95 млрд грн, які будуть відразу ж віддані "Ощадбанку", а й капітал самого "Ощадбанку" - на 604 млн грн. Про це пише сьогодні "Комерсант Україна".
Планується також, що "Родовід банк" 5 років буде займатися поганими активами.
Постанову про збільшення капіталів двох банків Кабмін планує затвердити сьогодні. Згідно з постановою, з 31 березня "Родовід банк" припиняє виплату вкладів. Після чого уряд збільшить капітал банку семирічними облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 3,95 млрд грн, в результаті чого державна частка в банку збільшиться на 0,003 п. п., до 99,993%, а його статутний капітал досягне 12,36 млрд грн. Одночасно такими ж держпаперами з прибутковістю 9,5% річних буде збільшений капітал "Ощадбанку" - на 604 млн грн. Держбанк укладе з "Родовід банком" договір про відчуження депозитів фізосіб, після чого установа отримає з "Родовіду" реєстр вкладників і ОВДП на цю ж суму. Виплати вкладів "Ощадбанк" повинен почати не пізніше 30 квітня 2011 р.
Одночасно "Родовід Банк" стане банком "токсичних" активів і буде працювати до 2016 р. з обмеженнями на окремі види діяльності, визначені НБУ. На період виплат вкладів "Родовід банку" на "Ощадбанк" також будуть накладені обмеження.
За даними Нацбанку, на 1 січня 2011 р. "Родовід банк" винен був фізособам 3,96 млрд грн, юрособам - 287 млн ​​грн, банкам - 4,88 млрд грн. В "Ощадбанку" фізособи зберігають 19,48 млрд грн.