ua en ru

У Кабміні готують постанову про запуск монетизації пільг у транспорті

У Кабміні готують постанову про запуск монетизації пільг у транспорті Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

Якщо Кабмін затвердить постанову, органам місцевого самоврядування потрібно буде передбачити кошти на монетизацію у своїх бюджетах

У Кабінеті міністрів України готують постанову про запуск монетизації пільг в транспорті. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю "Обозревателю".

"Ми зараз готуємо постанову, але її треба узгодити з органами місцевого самоврядування, так як відшкодування пільг, згідно з нормами Бюджетного кодексу України, - це обов'язок органів місцевого самоврядування", - заявив він.

За словами Реви, якщо уряд затвердить постанову, органам місцевого самоврядування необхідно буде передбачити кошти на монетизацію у своїх бюджетах.

"Все буде залежати від того, як ми з ними домовимося, тому що рішення цих питань знаходиться в їх компетенції. Поки, на жаль, великого ентузіазму з їхнього боку я не бачу. Поки йде переговорний процес", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, держава не буде перекладати на місцеві бюджети фінансування пільг населенню по ЖКГ.