ua en ru

Уряд визначив діапазон сфер для співробітництва між Україною та Хорватією

Уряд визначив діапазон сфер для співробітництва між Україною та Хорватією Фото: Володимир Гройсман і прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович

Гройсман заявив, що обсяг двосторонньої торгівлі зростає

Діапазон напрямків для співробітництва між Україною та Хорватією буде включати в себе такі сфери як агросектор, металургії, фармацевтики, машинобудування, енергетику, туризм і будівництво. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття українсько-хорватського ділового форуму у Загребі, передає "Урядовий портал".

"Ми маємо широкий спектр можливостей для нашої співпраці. Минулий рік показав, що обсяг двосторонньої торгівлі зростає - це хороший сигнал", - сказав Гройсман.

Крім того, Гройсман заявив, що Київ запрошує хорватські компанії брати участь у державних інфраструктурних програмах, проектах військово-технічного співробітництва.

"Базові умови для ведення бізнесу в Україні вже створено. Будемо сприяти поглибленню ділових контактів між нашими країнами, вивчати сфери найбільшого інтересу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряди України і Хорватії підписали план взаємодії українсько-хорватської робочої групи з питань співробітництва на 2017 рік.