ua en ru

Мінфін ініціює об'єднання звітності за трьома основними податками з фізичних осіб

Мінфін ініціює об'єднання звітності за трьома основними податками з фізичних осіб Фото: Мінфін пропонує об'єднати звітності за трьома податками (РБК-Україна)

Пропонується зробити єдиний звіт по ЄСВ, прибуткового податку і військового збору

Міністерство фінансів ініціює об'єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб, військовому збору та єдиного соціального внеску. Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Мінфіну проект закону про внесення змін до Податкового кодексу.

Метою законопроекту є запровадження нової об'єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб, військовому збору та єдиного соцвнеску, яка буде більш уніфікованої з єдиним встановленим терміном подання.

Як кажуть автори законопроекту у пояснювальній записці, прийняття цього законодавчого акта дозволить спростити ведення бізнесу та підвищити ефективність роботи контролюючих органів за рахунок створення єдиного уніфікованого документу шляхом об'єднання окремих видів звітності.

Також, метою прийняття документа є спрощення подання звітності з єдиного внеску, зменшення паперового документообігу та припинення виконання банківськими установами невластивих їм функцій.

Для фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, зокрема, передбачено, що відомості про нарахування, утримання та сплату єдиного внеску з доходів від підприємницької діяльності або здійснення незалежної професійної діяльності подаються у складі річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації)

Для фізичних осіб - платників єдиного податку передбачено надання звітності по єдиному внеску у складі податкової декларації платника єдиного податку.

Нагадаємо, в Україні планують ввести обов'язкове декларування прибутків для всіх.