ua en ru

Уряд схвалив впровадження середньострокового бюджетного планування

Уряд схвалив впровадження середньострокового бюджетного планування Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Законопроект передбачає введення бюджетних декларацій

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу, який передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування на постійній основі. Відповідне рішення ухвалено сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра фінансів України Олександра Данилюка, минулий рік був пілотним для впровадження середньострокового бюджетного планування.

"У минулому році ми затвердили трирічну бюджетну декларацію, це дозволило збільшити якість обговорення бюджету у парламенті, що дозволило визначити пріоритети для уряду і як ми ці пріоритети фінансово підкріплюємо. Для того щоб ввести це на постійній основі, необхідно законодавчо внести зміни до Бюджетного кодексу", - зазначив Данилюк.

Він також наголосив, що законопроектом передбачається впровадження бюджетних декларацій, оновлення бюджетного календаря, а також узгодження бюджетного планування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мінфіні пропонують по-новому планувати держбюджет. Зокрема, відповідний законопроект передбачає складання бюджетної декларації, яка буде визначати ключові показники бюджетної політики на середньостроковий період