ua en ru

Уряд схвалив Концепцію Загальнодержавної програми розвитку фізкультури і спорту на 2012-2016 рр

Кабінет міністрів України схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки. Відповідне розпорядження схвалено на засіданні КМУ 31 серпня 2011 року, повідомляє прес-служба Державної служби молоді та спорту.

Документ визначає стратегічні напрямки, цілі і завдання розбудови сфери фізичної культури і спорту та шляхи вирішення поставлених завдань. Метою Концепції є унормування процесу підготовки Загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки, яка спрямована на створення умов для впровадження здорового способу життя, залучення широких верств населення до масового спорту та розвитку спорту вищих досягнень.
Як зазначив Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, у Концепції обґрунтовано необхідність розв'язання проблем, що створюють загрозу і є викликом сьогодні для української держави, та подано шляхи виходу зі скрутного становища.
Зокрема, йдеться про такі негативні чинники сучасного етапу розвитку держави, як демографічна криза; спосіб життя населення та стан сфери фізичної культури і спорту, відсутність сталих традицій та мотивацій щодо фізичного виховання і масового спорту як важливого чинника фізичного та соціального благополуччя. Істотною проблемою є погіршення стану здоров'я населення з різко прогресуючими хронічними хворобами, що призводить до зменшення кількості осіб, які можуть бути залучені до спорту вищих досягнень. Це призводить до зменшення кількості залучених дітей і молоді до занять в дитячо-юнацьких спортивних школах. Так, порівняно з 2007 роком кількість осіб, що віднесені за станом здоров'я до спеціальної медичної групи, збільшилася на 40%, а в дитячо-юнацьких спортивних школах їх кількість знизилась на 110 тис. осіб.