ua en ru

Уряд не планує скасовувати фіксовані податки для підприємців та юридичних осіб, - С.Тігіпко.

Уряд не планує скасовувати фіксовані податки для підприємців та юридичних осіб. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо шукати той варіант, який задовольнить нас. Основна проблема в тому, що по юрособам є касові апарати і є контроль. По фізичним особам ми будемо шукати рішення. Але я можу сказати, що від фіксованих податків ніхто відмовлятися не буде. Ми знайдемо можливості, щоб і бюджет менше втрачав, і люди могли працювати", - заявив С.Тігіпко.

За його словами, завтра, 13 травня, з цього питання буде проведено зустріч з представниками ринків та об'єднань підприємців.

С.Тігіпко також повідомив, що уряд підготував 9 законопроектів, які повинні зменшити регуляцію ведення бізнесу.

"Сьогодні ми встигли отримати останню візу Міністерства юстиції стосовно законопроекту про єдиний соціальний внесок. Закон відпрацьований, і, я думаю, наступного тижня, в понеділок (17 травня), ми зможемо в Кабінеті міністрів прийняти його і відправити в Верховну Раду. Якщо нам вдасться це зробити то ці 9 законів зможуть значно покращити ситуацію.

Що стосується фіксованих податків, то для юридичних осіб ми фактично вже знайшли рішення, зараз лише розрахунки дотягуємо. Я можу сказати, що ніяких втрат бізнес тут не буде мати", - заявив С.Тігіпко.

За його словами, фіксовані податки для юридичних осіб також будуть збережені.