ua en ru

Уряд народної довіри може сформувати тільки КПУ, - Симоненко

Ми, комуністи, на відміну від наших ідеологічних супротивників розуміємо національні інтереси гранично конкретно - як інтереси трудящих України. Все, що завдає їм збитків - це і є справжня зрада. Про це сьогодні в Донецьку на позачерговому 47 з'їзді КПУ заявив лідер партії Петро Симоненко.

Політик підкреслив, що всі кризові втрати для економіки будуть компенсуватися виключно за рахунок населення і зростання вартості життя для людей. "У цьому ряду - підвищення тарифів, акцизів, плати за проїзд. Оголошено намір заморозити індексацію заробітних плат і соціальних виплат. Передбачається введення оплати за соціальні послуги, зняття контролю над зростанням цін. Буде продовжена комерціалізація медицини та освіти", - зазначив Симоненко.

Він також заявив, що нинішня влада буде за будь-яку ціну виконувати вимоги МВФ, а це означає , що "антисоціальна політика буде форсована".

"Для українських трудящих це обернеться подальшим зростанням пенсійного віку, скасуванням всіх соціальних пільг. Будуть заморожені зарплати, пенсії, стипендії та прожитковий мінімум. Комунальні тарифи зростуть в рази. Медицина та освіта стануть платними. Система соціального забезпечення населення буде зруйнована", - упевнений Симоненко.

У своєму виступі лідер КПУ назвав основні причини народних заворушень. За його словами, "базовою причиною стала корупція, агресивна антисоціальна політика, глибока криза в економіці і нехтування цивільних прав. Саме це, а не відмова від "євровибору" викликає масове невдоволення", - заявив Симоненко.

Лідер Компартії також висловив думку, що зимове повстання в Україні завершилося фактичною поразкою.

Політик також заявив, що уряд народної довіри може сформувати тільки КПУ.

Серед перших кроків такого уряду Симоненко відзначив наступні: необхідність рішучої боротьби з корупцією та розкраданням з державного бюджету, введення мораторію на приватизацію, перекриття всіх офшорних каналів, по яких виводяться гроші з національної економіки, перенесення основного податкового тиску з виробництва на споживання, посилення контролю над якістю імпорту продукції в Україну, нарощування промислово-виробничої кооперації з Росією і країнами МС, згортання пенсійної реформи за стандартами МВФ, нарощування видобутку вітчизняних енергоносіїв та спрямування всіх ресурсів на забезпечення соціальних потреб населення.

Нагадаємо , що сьогодні, в Донецьку позачерговий 47 з'їзд КПУ висунув кандидатуру лідера Компартії Симоненко на пост Президента України.