ua en ru

Уряд має намір виділити 100 млн грн на створення молочних заготівельних кооперативів, - Безуглий

Уряд має намір виділити 100 млн грн на посилення роботи зі створення молочних заготівельних кооперативів. Про це на сьогоднішньому брифінгу після засідання Кабінету міністрів заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Метою створення заготівельних молочних кооперативів є не тільки бажання прибрати посередників, які заробляють на селянинові, а насамперед забезпечити якість цього молока... Ми плануємо підсилити роботу із залучення коштів самих селян через обслуговуючі кооперативи. Одна сім'я, яка має п'ять корів, не створить такий кооператив, але село, в якому 300 корів, точно зможе скинутися по 500 грн на кожну корову і створити такий кооператив", - сказав Безуглий.

За його словами, уряд має намір підсилити роль сільських голів для організаційного забезпечення рішення цього питання.

"Держава також виділить не менше 100 млн грн на підтримку таких кооперативів", - сказав Безуглий, додавши, що за державний рахунок купуватиметься доїльне устаткування і тоді молоко виготовлятиметься більшими партіями і його якість буде вищою, оскільки воно охолоджуватиметься. Безуглий упевнений, що виконання такого завдання дозволить реалізувати програму збільшенню закупівельної ціни молока.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що з'ясує причини падіння ціни на молоко від виробника.