ua en ru

Уряд Латвії схвалив закупівлю чотирьох вертольотів Black Hawk в США

Уряд Латвії схвалив закупівлю чотирьох вертольотів Black Hawk в США Ілюстративне фото (facebook.com/theministryofdefence.ua)

Договір з США буде включати в себе не тільки купівлю вертольотів, але і навчання персоналу

Уряд Латвії у вівторок, 11 вересня, підтримав придбання чотирьох вертольотів Black Hawk загальною вартістю 175 млн євро і укладення міжурядової угоди з США. Про це повідомили в Міністерстві оборони Латвії, інформує видання Delfi.

Договір з США буде включати в себе не тільки купівлю вертольотів, але і навчання персоналу, купівлю запасних частин, технічну документацію, підтримку, введення процедур експлуатації у відповідності зі стандартами США.

Уряд ухвалив рішення включити у довгострокові зобов'язання Міністерства оборони на 2023 та 2024 роки додатково фінансування в розмірі 80 млн євро. Перші вертольоти армія Латвії отримає в 2021 році.

"Заміна вертольотів життєво важлива не тільки для реалізації завдань Національних збройних сил, але і для забезпечення громадянських функцій і підтримки суспільства", - заявив міністр оборони Раймонд Бергманис.

Нагадаємо, майже половина закуповуються Україною вертольотів Airbus будуть б/у.

Раніше повідомлялося, що Україна і Франція підписали контракт на поставку 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters для системи авіабезпеки та захисту Міністерства внутрішніх справ України.