ua en ru

Уряд Криму має намір відновити Феодосійський судномеханічний завод, - Могильов


Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов вважає за необхідне відновити Феодосійський судномеханічний завод. З такою ініціативою кримський прем'єр виступив в ході робочої поїздки до Феодосії, передає кореспондент РБК-Україна.
Могильов підкреслив, що головне - зберегти профіль заводу і відродити виробництво, що забезпечить робочі місця і доходи до міського бюджету. При цьому глава Радміну зазначив, що розраховувати тільки на бюджетні кошти не варто, а потрібно шукати інвесторів. Могильов додав, що уряд Криму спільно з керівництвом Феодосії розробить план заходів щодо відродження судноремонтного заводу.
ДП "Феодосійський судномеханічний завод" спеціалізується на судноремонті і ремонті корабельних двигунів. Підприємство було створено для ремонтних потреб Чорноморського флоту СРСР, в 1997 р. передано Міністерством оборони РФ Міністерству оборони України.
У 2004 р. Міноборони приєднало до судомеханічного заводу Балаклавський судноремонтний завод "Металіст", що спеціалізується на будівництві маломірних суден, ремонті середніх кораблів ВМС України, доковому ремонті судів.