ua en ru

Уряд Канади заморозив активи сирійської влади і ввів обмеження на торгівлю з сирійськими компаніями

Уряд Канади заморозив активи сирійської влади і ввів обмеження на торгівлю з сирійськими компаніями. Про це в суботу, 13 серпня, оголосив міністр закордонних справ Канади Джон Берд. Відповідну заяву опубліковано на сайті канадського уряду.

"Канада підтверджує своє рішуче засудження насильства, яке проводять війська Башара Асада проти сирійського народу. Режим Асада втратив будь-яку легітимність після стількох вбивств сирійських чоловіків, жінок і дітей, щоб і далі залишатися при владі. Цю кампанію терору потрібно зупинити", - говориться в заяві Берда.

Міністр зазначив, що під санкції потрапили телекомунікаційна компанія Syriatel і Комерційний банк Сирії. Раніше ці компанії потрапили під санкції американського Мінфіну.

"В рамках наших зобов'язань перед міжнародними партнерами, щоб ізолювати режим Асада, Канада вживає заходів для розширення існуючих санкцій проти режиму і його заступників. Ми додатково заморозили активи фізичних і юридичних осіб, причетних до насильства. Тим, хто підтримує режим Асада заборонений в'їзд на територію Канади", - сказав Берд.

Нагадаємо, Канада приєдналася до міжнародних санкцій проти режиму Асада, введених 24 травня 2011 р.