ua en ru

Уряд Індонезії скасував обмеження доступу до Telegram

Уряд Індонезії скасував обмеження доступу до Telegram Фото: месенджер Telegram (flickr.com Desiree Catani)

Так, 15 липня уряд Індонезії направив інтернет-провайдерам лист з проханням обмежити доступ до Telegram

Уряд Індонезії вирішив дозволити месенджеру Telegram функціонувати на території країни. Про це повідомляє міністр комунікацій та інформаційних технологій Індонезії Рудиантару, передає AP.

"Уряд Індонезії скасував прохання заборонити додаток Telegram, оскільки воно робить кроки для вирішення "негативного" контенту, який включає форуми прихильників ісламської державної групи", - йдеться в повідомленні.

Так, напередодні зустрічі в Джакарті міністр зв'язку і інформаційних технологій з співзасновником Telegram Павлом Дуровим було объявилено, що сторони домовилися про доступність Telegram в Індонезії.

Відзначено,що Павло Дуров оголосив про створення команди фахівців з Індонезії для того, щоб оптимізувати процес видалення забороненого контенту з Telegram.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інформаційних технологій і зв'язку Індонезії направило інтернет-провайдерам лист з проханням обмежити доступ до 11 доменам Telegram.

Повідомляється, що багато Telegram-канали поширюють заборонений контент, в тому числі пропагують радикальні погляди і тероризм. Крім того, на деяких з них можна знайти інструкції з виготовлення вибухівки.

Відмічено також, що влада може повністю заблокувати додаток, якщо розробник не розкриє технологію по роботі з протиправним контентом, поширюваним через месенджер. На думку індонезійської влади, Telegram може загрожувати безпеці країни, оскільки не розкриває дані про роботу з нелегальним контентом.