ua en ru

Уряд хоче відійти від реформи "Укрзалізниці", - Омелян

Уряд хоче відійти від реформи "Укрзалізниці", - Омелян Фото: Володимир Омелян

Омелян прокоментував конфлікт з Гройсманом

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що рішення прем'єр-міністра Володимира Грйосмана про перепідпорядкування ПАТ "Укрзалізниця" є дивним і воно буде мати негативні наслідки для всього Кабміну. Про це міністр заявив в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

На його думку, засідання Кабміну стали нагадувати "шоу фокусників".

"Ключове питання зараз - сильна Україна. Сильна Україна означає, що ми робимо швидко і прозоро реформи, як в економіці, так і в інших сферах. Коли Кабмін засідання перетворює на шоу Девіда Коперфільда, коли з'являються незрозумілі проекти постанов, які незрозуміло хто готує - це не посилює довіру до влади", - зазначив він.

У той же час глава Мінінфраструктури вважає, що таким чином уряд хоче відійти від реформи "Укрзалізниці" і створити "закритий клуб".

"Питання не в міністрі Омеляні, він чи не він керує "Укрзалізницею. Питання реформи "Укрзалізниці", яка в останні 8 місяців фактично зупинилася. Крім гарних презентацій, у нас немає ніякого результату. Нам потрібно сісти з експертами і обговорити це питання, з тими, хто дійсно розуміє, що відбувається всередині цієї структури-монополіста. На жаль, такої дискусії не відбулося, в той же час спробували передати в інше міністерство, створюючи закритий клуб. З цим я категорично незгоден. Це питання як нацбезпеки, так і економіки", - додав Омелян.

Міністр упевнений, що рішення перепідпорядкувати "Укрзализныцю" буде мати негативні наслідки для Кабміну.

"Не хочу коментувати главу уряду, думаю, він це зможе зробити без мене... Для мене це було дивним рішенням. При відсутності реформ це буде мати негативні наслідки для уряду. Я б хотів, щоб ми як команда вирішили всі проблеми компанії. Шкода, що у нас так і не відбувається приватизаційний процес, у нас велика проблема з корпоратизацією держпідприємств", - підсумував він.

Відзначимо, таким чином Омелян прокоментував свій пост Facebook, в якому розповів про "передачу "Укрзалізниці".

Напередодні Водохреща Уряд ухвалив ряд несподіваних рішень. Не буду зупинятися на поліграфкомбінаті "Україна", хоча й ту...

Опубліковано Volodymyr Omelyan 20 січня 2017 р.