ua en ru

Уряд Грузії продав з аукціону ліцензію на видобуток золота за 67 млн дол

Агентство природних ресурсів при Міністерстві енергетики і природних ресурсів Грузії (МЕПР) за 93,5 млн ларі (близько 67 млн дол.) продало з аукціону ліцензію на видобуток корисних копалин, у тому числі на вивчення та видобування кольорових, благородних, рідкісних металів і бариту. Про це повідомляє прес-служба МЕПР.

Ліцензію, початкова ціна якої становила 30 млн ларі (близько 18 млн дол.) і розраховану на термін до 30 років, придбала компанія "Кавказька гірнича група". Другою компанією, яка також брала участь в аукціоні, була Anglo Georgia Mining Co.

Ліцензія дозволяє вести вивчення та видобування корисних копалин у родовищах золота, бариту, міді на територіях, контрольованих муніципалітетами грузинських райцентрів - Болнісі, Марнеулі, Дманіси, Цалка і Тетрицкаро. Як сказано в заяві Агентства природних ресурсів Грузії, ліцензія на вивчення та видобування корисних копалин була продана за такою дорогою ціною вперше.

"Кавказька гірнича група", яка була зареєстрована в Грузії 30 серпня 2011 р., є дочірньою компанією зареєстрованої 6 червня 2011 р. на Кіпрі компанії Pamtilon Holdings Ltd.