ua en ru

Уряд готує на підприємствах перевірки щодо дотримання трудового законодавства

Уряд готує на підприємствах перевірки щодо дотримання трудового законодавства Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гросман запропонував ухвалити рішення щодо перевірок підприємств протягом місяця

Найближчим часом Кабінет міністрів України ухвалить рішення щодо міжвідомчих перевірок підприємств на предмет дотримання ними трудового законодаства. про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає "Урядовий портал".

Йдеться про належне оформлення найманих працівників та забезпечення для них належних трудових умов та соціальних гарантій при досягненні пенсійного віку. Зокрема, Гройсман запропонував опрацювати алгоритм таких перевірок і дати час роботодавцям на виконання всіх законодавчих норм.

"Я не прихильник покарання - треба людям пояснити. Будь ласка, оформлюйте працівників. Ми даємо місяць. Але потім на нас не ображайтеся. Будемо знаходити спільну мову. І вже зараз прошу роботодавців - будь ласка, поважайте своїх робітників. Тоді жодних питань не буде", - сказав прем'єр.

Глава уряду наголосив, що метою такого кроку є також наповнення бюджетів різних рівнів та Пенсійного фонду, дотація якому дорівнює тим асигнуванням, які доводиться витрачати на обслуговування державного боргу.

"Ми сьогодні боремося за кожну копійку - і по митниці, і по інших сферах. Так само будемо боротися із сірою зайнятістю", - додав Гройсман.

За даними Держпраці, сьогодні кількість працюючого населення в Україні перевищує 16 млн людей. Кількість безробітних за методологією Міжнародної організації праці -близько 1,7 млн. На обліку в Державній службі зайнятості зареєстровані близько 300 тис. осіб.

Нагадаємо, 5 вересня 2018 року Кабінет міністрів України схвалив старт інформаційно-роз'яснювальної кампанії, спрямованої на виведення ринку праці з тіні.

Зазначимо, влітку поліція заявила, що з початку року виявила майже півсотні випадків трудової експлуатації.