ua en ru

Уряд Німеччини проти ідеї бойкоту ЧС-2018 в Росії

Уряд Німеччини проти ідеї бойкоту ЧС-2018 в Росії Фото: ЧС-2018

Німецьке уряд закликає розділяти спорт і політику

Німецький уряд, на відміну від деяких депутатів бундестагу, негативно ставиться до ідеї бойкоту чемпіонату світу з футболу в Росії в 2018 році. Про це заявив представник МЗС ФРН Мартін Шефер, передает DW.

З його слів, уряд закликає розділяти спорт і політику. Особливо це стосується чемпіонату світу з футболу, який Шефер назвав поряд з Олімпійськими іграми найважливішим світовим спортивною подією.

"Але саме тому, що фокус суспільної уваги буде в наступному році звернений не тільки на 11 або 12 стадіонів в Росії, але і на ситуацію у країні в цілому, ми вважаємо правильним, якщо ЗМІ будуть висвітлювати не тільки спорт, - сказав дипломат. - Щоб закордонні журналісти спостерігали не тільки за м'ячем, але також приділяли увагу ситуації у політичній, економічній та соціальних сферах Росії".

В якості прикладів Мартін Шефер назвав Олімпійські ігри в Сочі і в Пекіні, які залучили, за його словами, увагу світової громадськості не тільки до спортивних досягнень, але і до ситуації в Росії і Китаї в цілому.

Нагадаємо, політики Німеччини відновили дискусії про можливий бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії 2018 року після масових затримань учасників антикорупційних протестів у Москві з застосуванням насильства поліцією.